Tuširanje – Koliko često? - Nenad Jovanović Tuširanje

Tuširanje – Koliko često?

0

Dermatolozi kažu da tuširanje treba da praktikujete barem jednom dnevno. Ako se nekim slučajem ne tuširate svakodnevno (a nadamo se da to nije slučaj), trebalo bi da počnete.

Dermatolog Nada Elbaluk kaže da bi trebalo da se tuširamo svakog ili najviše svakog drugog dana.

Iako je načelno preporuka da se svakog dana tuširate, to zavisi i od toga koliko često vežbate, kaže dermatolog dr Hajdi Valdorf.

Ako niste sigurni koliko često bi trebalo da se tuširate, evo koje stvari treba da uzmete u obzir

Nivo aktivnosti

Iako postoje brojni proizvodi koji mogu da pomognu da se znoj ne oseća, kada se preznojite posle treninga, najbolje je da se operete i tako osvežite

“Tuširanjem se uklanjaju ulje, mrtve ćelije, bakterije i prljavština”, kaže dr Valdorf. Kada se sve to nakupi na koži, može da dovede do pojave, bakterijskih ili gljivičnih infekcija.

Tip kože

Ako imate masnu kožu, dermatolog Klej Kokerel savetuje da se držite tuširanja jednom dnevno.

“Ali, ako imate osetljivu ili veoma suvu kožu, bilo bi dobro da se tuširate nekoliko puta nedeljno, kako biste izbegli da kožu dodatno isušite. Tako će se smanjiti i svrab i zapaljenje”.

Ipak, ako imate suvu kožu ali svakodnevno vežbate, trebalo bi da se tuširate svakog dana. On predlaže da koristite blagi sapun i da nanesete hidratantno mleko za telo posle tuširanja.

I ne zaboravite da tip kože može da se promeni kako starite.

“S godinama koža postaje manje masna i moguće je da se jave kožni problemi ako se tuširate više od nekoliko puta nedeljno”, kaže dr Kokerel.

Okruženje

Vežbanje i poslovni sastanci nisu jedine stvari koje mogu da vas preznoje.

Kada je napolju hladnije, možete da se tuširate malo ređe.

Najbolje je da se tokom hladnih zimskih meseci tuširate malo ređe. Ako preterujete, to će isušiti kožu, a vazduh napolju je zimi onako suv

Ako primećujete da vam se koža isušila, da se peruta ili vas svrbi, razmotrite malo ređe tuširanje, ne koristite sunđere za tuširanje i ne radite pilinge.

“Jednostavno, operite se rukom i sapunom, to je najbolje rešenje”.

Na kraju, dr Elbaluk kaže da je možda od svega najvažnije da se tuširate “pravilno” – toplom, ne vrelom vodom, kraće od deset minuta.

Za više informacija, posetite moju početnu stranu.

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete me kontaktirati ovde ili direktno na mail: nenad8929@gmail.com

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.