Soda bikarbona: Top 3 recepta - Nenad Jovanović soda bikarbona

Soda bikarbona: Top 3 recepta

0

Saznajte za šta je sve dobra soda bikarbona i koji su najboljij recepti za primenu. Da li je soda bikarbona opasna u nekim situacijama?

Većini je poznato samo njeno trgovačko ime: soda bikarbona. Hemijski naziv je Natrijum hidrogenkarbonat, odnosno Natrijum bikarbonat.

Takođe, budite bezbrižni i kada gledate neku stranu kulinarsku emisiju i vidite da kuvar u smesu dodaje beli prah po imenu „baking soda“.

Za šta je sve dobra soda bikarbona i da li je opasna po zdravlje?

Ono što je najznačajnije, soda bikarbona je potpuno bezopasna. Ovu činjenicu potvrđuje američka Agencija za zaštitu životne sredine, koja navodi da se Natrijum bikarbonat “smatra generalno sigurnim”. Najbolje od svega? To je najjeftiniji i najpristupačniji proizvod!

1.Limun i soda bikarbona

Najvažniji efekat sode bikarbone je bazna (alkalna) sredina koju daje kada se rastvori u vodi. Upravo zbog toga je njena primena toliko višestruka.

Soda pomaže u regulisanju pH vrednosti. U reakciji sa kiselinama, kao što je želudačna kiselina, soda bikarbona oslobađa vodu i ugljen-dioksid (što izaziva izbacivanje tog gasa – podrigivanje).

Isti efekat ima i limun. Ova, bogata vitaminom C voćka je kisela u sirovom stanju, ali kada dospe u želudac ona reaguje bazno. Kombinacija limuna i sode bikarbone je neverovatna.

Istraživanja pokazuju da ova mešavina ima izuzetno veliki uticaj na naše zdravlje. Ona jača imunitet i doprinosi detoksikaciji organizma, pa je dobro da je povremeno koriste i zdrave osobe.

Smatra se da kombinacija limuna i sode bikarbone ima poseban uticaj na ćelije kancera, tako što na prirodan način uništava loše ćelije, što se medicinskim putem radi pomoću hemoterapije.

Opšte je poznato da prvo morate eliminisati sve toksine iz vašeg organizma kako bi kilogrami počeli da se tope. Zato je poželjno pre dijete da uradite dektoksikaciju sa ovom napitkom.

Kako se pravi smeša limuna i sode bikarbone?

U 250 ml flaširane vode sipajte jednu ravnu kafenu kašikicu sode i pola soka od limuna. Pomešajte i popijte ujutru na prazan stomak.

2. Soda bikarbona i med

Ovo je recept za najbolji piling za lice koji ćete ikada napraviti! Pomešajte sodu bikarbonu sa malo meda, toliko da dobijete gustu pastu. Masirajte lice pa isperite.

Možda ćete imati osećaj da vam je grubo i da suviše tretirate svoje lice, ali to je jedini način da se prirodnim putem rešite problematične T-zone.

Za dodatnu hidrataciju i sveobuhvati piling, proces sa sodom i medom radite jednom do dva puta nedeljno, ujutru dok vam je lice još čisto i sveže i efekat je zagarantovan.

Koje su koristi? Med ima anti-bakterijske osobine, sadrži sve prirodne enzime, koristi se vekovima i ima mnoge zdravstvene prednosti.

Mešanje meda sa sodom bikarbonom izvodi se na hladno, jer zagrevanjem med gubi svoja svojstva.

Druga, takođe značajna primena ova dva sastojka je u borbi protiv celulita. Masirajte problematiče delove tela nekoliko minuta, a zatim isperite sa vodom. Masaža pastom od sode i meda podstiče cirkulaciju krvi i pomaže u smanjenju naslaga celulita.

3.Kupka od sode bikarbone

Evo jednostavnog načina da se oslobodite mitisera, iritirane i mrtve kože. Ako volite da uživate u kadi punoj vode, možete napraviti kupku od sode bikarbone kako biste omekšali kožu.  Samo dodajte nekoliko kašika sode u toplu vodu.

Manju količinu kupke od sode bikarbone možete da napravite ako imate grupe i ispucale pete.

Takođe, možete da napravite i savršen piling za lice: pomešajte 1 kašikicu sode bikarbone sa 5-6 kapi vode tako da se napravi gusta pasta. Nežno masirajte lice kružnim pokretima, a zatim isperite čistom vodom.

Soda ima nežnu abrazivnu sposobnost da potpomaže ili potpuno zamenjuje piling za lice. Za dodatnu detoksikaciju pomešajte sodu bikarbonu sa limunom. A za hranljiva svojstva, pomešajte sodu bikarbonu sa medom.

Za više informacija, posetite moju početnu stranu.

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete me kontaktirati ovde ili direktno na mail: nenad8929@gmail.com

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.