Polen u službi vašeg zdravlja - Nenad Jovanović Polen

Polen u službi vašeg zdravlja

0

Polen ili pelud je sitan, najčešće fini prah koji predstavlja mušku polnu ćeliju i prenosi se sa jednog cveta na drugi u toku pocesa oprašivanja. 

Značaj polena

Značajan je kako za razvoj pčelinjeg društva tako  i za dobro zdravlje čoveka. Polen je za pčele hrana, od njega zavisi prinos meda. Za čoveka, on je i hrana i lek.

Polen je  bogat proteinima koji služe kao gradivni materijal za rast i obnovu tkiva.

Pored proteina, polen sadrži i aminokiselone, masti, ugljene hidrate, minerale ( Ca, Mg, P, Fe, Na, K, Al, Mn, S, Cu), vitamine (pantotensku kiselinu, vitamine A, C, B kompleks, D i E), enzime i koenzime i amtioksidanse (karotenoidi i bioflavonoidi).

Takođe on sadrži gotovo sve hranjljive materije neophodne za rast, razvoj i zdravlje ljudskog organizma zbog čega ga je Svetska zdravstvena organizacija proglasila supernamirnicom.

Enzimi iz polena imaju izrazito antioksidativna svojstva i suzbijaju razvoj teških oboljenja (kancer, kardiovaskularna oboljenja, dijabetes i hipertenzija).

Polen za jači imunitet

Jača imunološki sistem, deluje antivirusno, antibakterijski (ubija čak i Staphylococcus aureus) i antigljivično (protiv kandide).

Polen ima zapaženo dejstvo i u slučaju alergija jer smanjuje aktiviranje mastocita, ćelija značajnih u imunološkoj reakciji na alergene. Upotrebljava se za desenzibilizaciju kod alergije i astme.

Pomaže kako u regeneraciji jetre tako i u regeneraciji svih ćelija i tkiva u organizmu.

Flavonoidi iz polena smanjuju rizik od pojave raka dojke.

Polen poboljšava dotok krvi u mozak, podstiče mentalne aktivnosti, jača nervni sistem oslabljen pod uticajem stresa.

Podiže nivo energije, što je od naročitog značaja za starije.

Poboljšava raspoloženje, fizičku izdržljivost i jača želju za životom.

Supstanca kempferol iz polena suzbija aktivnost enzima koji se aktiviraju posle nastanka opekotina.  Ublažava zapaljenje, otok i bol, ubrzava zaceljivanje rana i sprečava nastanak infekcije.

Stimuliše dotok krvi u ćelije i detoksikaciju, pa samim tim podmlađuje kožu i čini je zdravom i sjajnom i usporava starenje.

Za više informacija, posetite moju početnu stranu.

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete me kontaktirati ovde ili direktno na mail: nenad8929@gmail.com

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.