Top 5 namrnica za jači imunitet - Nenad Jovanović namirnice za imunitet

Top 5 namrnica za jači imunitet

0

1. Beli luk

Ova veoma popularna namirnica, ali ne tako omiljena kod svih je neprocenljivi beli luk. Ova dragocena biljka se od davnina koristila kao hrana, kao lek.

Neki su mu pripisivali i magijska dejstva (nosio se u džepu za sreću, kao amajlja i koristio za borbu protiv zlih duhova i opasnih sila).

Bilo kako bilo jasno je da je veliki borac protiv virusa, bakterija, parazita i čini dobrobit čitavom organizmu.

Zbog veoma intenizivnog mirisa i ukusa, možete ga jesti pomešanog sa jogurtom ili peršunom kako bi neutralisali njegov jak miris.

2. Đumbir

U poslednje vreme dosta tražena biljka, može biti odličan način da ojačate imunitet. On dokazano deluje protiv upalnih procesa, pa je odlično rešenje kada želite da se izborite sa gripom ili prehladom.

Đumbir je takođe i antioksidant, a oni su jedni od glavnih supstanci koje osnažuju imuni sistem.

3. Ovas

Ovu žitaricu u obliku pahuljica obično jedem za doručak.

Izuzetno je zahvalna namirnica. Brzo se priprema, ne prljate puno posuđa, a obezbeđuje dovolnju količinu energije koja je potrebna organizmu za nastavak radnog dana. Ovas kao žitarica sadrži obilje hranljivih supstanci.

Ova žitarica je riznica magnezijuma, joda, cinka, kalijuma, fosfora i mnogih drugih minerala.

Ovas je namirnica koja blagotvorno deluje na organizam pod stresom i smanjuje simptome depresije. Takođe ima svojstvo antioksindansa koji savršeno čisti organizam od loših supstanci i osnažuje imunitet.

4. Crni luk

Sadrži visok nivo vitamina C kao i brojne druge hranljive supstance, od kojih naš imunitet ima itekako prednosti. Na primer, mineral selen. Selen je neophodan našem organizmu jer je simbol jačanja imuniteta.

Ima izuzetnu ulogu u normanom funkcionisanju celokupnog organizma a posebno utiče na rad hormona štitne žlezde.

Poboljšava očuvanje eleastičnosti kože, čuva organizam od starenja, zato je neophodan u borbi za vitalnost organizma.

5. Krompir

Ova namirnica je ima veliku primenu u lečenju tela kako spolja tako i iznutra. Može se korisiti kao sirov i termički obrađen. Dragocen je u očuvanju jakog imunog sistema.

Poseduje, proteine, ugljene hidrate, vitamnin C, količina celuloze omogućava pravilan rad creva, te je odličan kao prilog svakom obroku. Preporučuje se kao veoma važna namirnica u jačanju imuniteta.

Kako bi se zasladili posle ove divne čorbice i pojeli nešto umesto večere, probajte sa kombinacijom suvog voća, orašastih plodova, limuna i meda

Za više informacija, posetite moju početnu stranu.

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete me kontaktirati ovde ili direktno na mail: nenad8929@gmail.com

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.