Kolagen u službi vaše lepote - Nenad Jovanović Kolagen

Kolagen u službi vaše lepote

0

Kolagen koži daje elastičnost, omogućuje joj hidriranost i zdrav, sjajan izgled.

Zašto je kolagen tako važan za mladolik izgled i lepotu, trebamo li ga s godinama zaista više nego što ga prirodno imamo i šta zapravo radi telu?


1. Kolagen je protein koji nastaje u dermisu, unutarnjem sloju kože građenom od vezivnog tkiva. Zdravo telo sadrži obilje tog proteina, štaviše, postoji više od 25 tipova kolagena u ljudskom telu.

2. Naziv “kolagen” dolazi od grčkog izraza koji bi u prevodu značio “stvaralac veze”. I zaista bi se kolagen mogao u određenoj mjeri uporediti s cementom koji jača i povezuje određene strukture; kod ljudi štiti kožu i celo telo od kanceroznih ćelija, toksina i drugih štetnih tvari.

Proizvodnja ovog dragocenog proteina počinje se smanjivati pre 30. godine!

3. Najmanje 25 posto svih proteina u ljudskom telu upravo je kolagen. Najpoznatiji je kao vodeći element u strukturi očiju, zuba, noktiju, kose i, naravno, kože.

Glavni je gradivni sastojak arterija i vena, hemoglobina, tetiva, hrskavice, mišića, bubrega itd. Mišići sadrže do dva posto kolagena, a svi mišići teški su otprilike kao šest posto ukupnog kolagena u telu.

4. Važnost kolagena u održavanju mladenačkog izgleda kože i odlaganju pojave znakova starenja, kao što su bore, ne može se ignorisati. Bez kolagena, koža jednostavno ne bi bila elastična.

5. Već i pre 30. godine počinje se smanjivati proizvodnja ovog dragocenog proteina, kako starimo, stvara se sve manje i manje, a sve brže propada. To je razlog zbog koga se počinju pojavljivati bore.

6. I ako se stave na stranu pitanja kože, smanjena količina i kvalitet kolagena u telu može se odraziti na kosti, zglobove, mišiće i ligamente. Kosti mogu postati krhke, zglobovi nefleksibilni.

7. Jedan od najučinkovitijih načina da smanjite prirodni gubitak produkcije kolagena je pridržavanje zdravih životnih navika. Dakle, hranite se uravnoteženo, ne izlažite se previše suncu bez zaštite i nemojte pušiti.

Kolagen iz Forever a

Nova kolekcija za negu kože lica, Infinite by Forever, bazirana na tradicionalnoj Aloe Veri, soku Aloe Barbadensis Miler, osim Aloe Vere ima i morski kolagen u svom sastavu.

Kolekcija Infinite by Forever sadrži četiri preparata:

Tablete Infinite by Forever Collagen – Ceramide, dodatak ishrani za odrasle, su tablete sa kolagenom, ceramidom, vitaminom C i biotinom, bazirane na hidrolizovanom morskom kolagenu uz dodatke koncentrata soka dinje.

Za negu kože lica spolja kolekcija Infinite by Forever sadrži sredstvo za čišćenje kože (Hydrating Cleanser), serum (Firming Serum) i kremu (Restoring Creme).

Sredstvo za čišćenje kože, Infinite by Forever Hydrating Cleanser, sadrži prirodne sastojke, poput ekstrakta jabuke i njenih aminokiselina i masnih kiselina dobijenih iz kokosa, sa ciljem povećanja hidratacije kože i uklanjanja nečistoća i masnoće bez isušivanja kože. Mleko ostavlja kožu mekom i čistom čineći je zdravom za dalje procese podmlađivanja.

Firming Serum sadrži klinički testiran sastojak Trifluoroacetil Tripepetide-2, peptid od tri aminokiseline koji oponaša prirodne procese kože, povećava njenu elastičnost. Kombinovan sa našom alojom, serum vlaži kožu i
ujedno je čini glatkom, čvrstom i kompaktnijom, sa ciljem da koža izgleda mlađa.

Upotreba: Naneti pritiskom pumpice i lagano utrljati na lice i vrat kako bi vam koža izgledala podmlađena.

Krema za lice, Infinite by Forever Restoring Creme, sa preko 15 sastojaka za održavanje kože  je brzoupijajuća krema i ostavlja kožu vlažnom i glatkom. Restoring crème kombinuje najnovija naučna otkrića u vezi nege kože, aloju, moćne oksidanse kao što su akai, nar, kao i mešavine eteričnih ulja za podmlađivanje, sa ciljem da hrane i podmlade kožu.

Upotreba: Pritiskom na pumpicu istisnite kremu i nanesite na lice i vrat kako bi vam se koža podmladila.

Za više informacija, posetite moju početnu stranu .

 

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete me kontaktirati ovde ili direktno na mail: nenad8929@gmail.com

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.