Kako postati bogat davanjem - Nenad Jovanović kako postati bogat

Kako postati bogat davanjem

0

Poučna priča: Kako postati bogat davanjem

Kako mogu da dam kad nemam ništa? – Ova kratka priča trebalo bi da vas nauči šta uopšte znači biti bogat a šta siromašan.

Siromašan čovek upitao je Budu:

– Zašto sam toliko siromašan?

Buda odgovori:

– Još uvek nisi naučio davati.

Siromašan čovek ponovo upita:

– Kako mogu davati kad nemam ništa?

Buda mu odgovori: Imaš nekoliko stvari:

– Lice sa kojim možeš dati osmeh,
– Usta kojima možeš dati mudrost i utehu drugima,
– Srce koje možeš otvoriti za druge,
– Oči kojima možeš posmatrati dobro u drugima,
– Telo koje možeš upotrebiti da pomogneš drugima.

Bogataš i matematičar: Tajna formula bogaćenja

Jednom davno je pohlepni bogataš unajmio sjajnog matematičara. Bogataš je tražio da mu matematičar pronađe formulu za sticanje najvećeg mogućeg profita u svim poslovima koje je vodio.

Bogatašev san je bio da zlatom i draguljima popuni ogroman sef koji se upravo pravio po njegovim instrukcijama.

Matematičara je držao zatvorenog u radnoj sobi dok god se nije uverio da je pronašao rešenje. Jedne noći se pojavio kod bogataša sa ogromnim osmehom na licu:

Pronašao sam formulu! – rekao je, moji proračuni su savršeni. Bogataš je, međutim, morao već sutradan na dug put i nije imao vremena da ga sasluša u potpunosti.

Obećao je matematičaru da će ga platiti dvostruko više ukoliko pristane da vodi njegove poslove u njegovom odsustvu, primenjujući novu formulu. Matematičar je oduševljeno prihvatio ponudu.

Kada se bogataš vratio sa puta, shvatio je da je sav njegov posed prosto nestao. Odmah je otišao do matematičara po objašnjenje.

Matematičar je hladnokrvno odgovorio šta je uradio. Svo njegovo bogatstvo je podelio ljudima.

Mesecima sam analizirao kako bi bogat čovek mogao maksimalno zarađivati, ali je sve što sam radio bilo ograničeno. Postoji granica koliko jedan čovek može sam ostvariti.

Onda sam shvatio da je ključ u tome da nam mnogo ljudi pomogne da ostvarimo naš cilj.

Bogat čovek je bio besan na samog sebe shvativši da je izgubio sve što je stekao zahvaljujući glupoj ideji nekog ludaka. Međutim, hodajući naokolo kao muva bez glave, pokazujući zabrinutost nekoliko komšija mu je prišlo da mu pomogne.

Svi su dobili pomoć dok je matematičar eksperimentisao sa bogatstvom očajnog čoveka.

Osećali su izuzetnu zahvalnost prema bogatašu da su mu ponudili gostoprimstvo u svojim kućama i sve drugo što bi tako posebnom čoveku moglo zatrebati. Komšije su se čak počeli i prepirati ko će mu prvi pomoći.

U sledećih nekoliko dana gde god je bogataš otišao dočekali su ga sa izuzetnim počastima, a svi su bili raspoloženi da mu pomognu na sve načine. Shvatio je da je baš zahvaljujući tome što više nama ništa, dobio mnogo, mnogo više.

Zahvaljujući novoj situaciji, uspeo je brzo pokrenuti nove i uspešne poslove, ali je ovaj put pratio sugestije izuzetnog matematičara.

Više svoje bogatstvo nije držao daleko od ljudi. Umesto toga je delio sve što je imao sa stotinama poznanika, čija srca je pretvorio u najsigurniji, najzahvalniji i najplodonosniji sef na svetu.

Za više informacija, posetite moju početnu stranu.


Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete me kontaktirati ovde ili direktno na mail: nenad8929@gmail.com

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.