Top saveti za jačanje imuniteta - Nenad Jovanović jačanje imuniteta

Top saveti za jačanje imuniteta

0

Nakon aktivne borbe našeg imuniteta sa pretnjama koje su mu dolazile tokom proteklih meseci, naš organizam i dalje traži podšku i pomoć.

Podizanje imuniteta traba da bude prioritet svakom savremenom čoveku.

Imunitet je naša prva linija odbrane protiv brojnih virusa i bakterija koje bi mogle da naškode našem organizmu. Samim tim jasno je zašto imunitet treba jačati i čuvati sve vreme.

Iako zvuči tako, ipak on nije svemoguć i potrebno je pomagati mu kako bi svoj posao obavljao najbolje što može.

Pravilna ishrana, dovoljno sna i fizičke aktivnosti, osnovni su činioci koji pomažu u izgradnji otpornog imunog sistema

Jačanje imuniteta zimi

Dok su vani niske temperature, naš organizam dodatno opterećen pokušajima da se ugreje i odbrani od sezonskih virusa i gripa.

A u prilog mu nisu išli naročito ni praznici koji su nas lako izazivali da se opustimo i pustimo da neki dan ne vežbamo.

Moguće je pomoći svom imunom sistemu i bez drastičnih promena uz samo par novina koje ćete uneti u svoj dnevni raspored.

Prolećni umor

Treba imati na umu i da nam sledi nova sezona izazova koje donosi prelazak iz zime u proleće.

Takozvani prolećni umor je dodatan argument zašto treba blagovremeno pripremiti organizam za ono što mu sledi kako bismo osećali što manje posledice prolećnog umora i prelaska na novi tempo funkcionisanja u odnosu na zimu.

Uspešno jačanje imuniteta tokom zimskih meseci, preduslov je za uspešnu borbu protiv prolećnog umora.

Prolećni umor se manifestuje kroz pad energije, neraspoloženje, konstantan umor, vrtoglavicu i pospanost. Smatra se da je jedan od uzroka prolećnog umora i ishrana nedovoljno bogata vitaminima kojoj smo skloni tokom zime.

Kako bi se pobedio nadolazeći prolećni umor, neophodno je promeniti ishranu i unositi više vitamina a naročito vitamina C.

Takva ishrana, bogata voćem i povrćem, priprema naš organizam za laganiju prolećnu hranu i uklanja toksline.

Takođe, neophodno je baviti se redovnim fizičkim aktivnostima, koje ne moraju biti zahtevne po intenzitetu, već je sasvim dovoljno da za početak uvedete redovne lagane šetnje, brzo hodanje ili praktikovanje mišićnog istezanja.

Za više informacija, posetite moju početnu stranu .

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete me kontaktirati ovde ili direktno na mail: nenad8929@gmail.com

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.