Goveđi želatin za jake zglobove i hrskavicu - Nenad Jovanović

Goveđi želatin za jake zglobove i hrskavicu

0

Goveđi želatin za hrskavicu

Goveđi želatin je sastojak koji mnoge asocira na pihtije ili žele bombone. Sem u kulinarstvu, on se koristi i u terapiji mnogih zdravstvenih poremećaja.

Govedji želatin za hrskavicu je provereno dobar narodni lek. Eliminisaće neprijatnu bol u zglobu,  te učiniti naše vezivno tkivo otpornijim i jačim.

Ima široku primenu u kozmetici, efikasan je za uklanjanje strija i celulita, jer čini kožu elastičnom i zdravom. U daljem tekstu saznajte više o njegovim lekovitim svojstvima..

Goveđi želati za kosti i zglobove

Na samom početku dužni smo vam odgovor šta je želatin? U pitanju je providna, bezbojna, krta, bezmirisna, bezukusna supstanca koja se dobija iz kolagena životinjskih kostiju. Najčešće se goveđi želatin koristi u prehrambenoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Ima ga u većini gumenih bombona, želatinastim desertima i nekim sladoledima, jogurtima i umacima. Nekad je bio deo svakodnevne ishrane, a danas se koristi mnogo ređe.

Dobar je izvor kolagena i amino-kiselina. One su važne za dobro raspoloženje, jake kosti i mišiće, kao i za zdravu kožu. Kako bi se izbegli hormoni, pesticidi i teški metali, važno je da goveđi želatin potiče od zdravih životinja. U njih ubrajamo isključivo one koje su se hranile na pašnjacima.

Odlično podmazuje zglobove i obnavlja hrskavicu

Goveđi želatin ima brojne zdravstvene koristi, a jedna od najbitnijih jeste jačanje zglobova i kostiju. Lekari ga redovno preporučuju pacijentima koji boluju od artritisa, osteoporoze i drugih bolesti koštano-zglobnog sistema.

Zasluge za to, pre svega, pripisuju se kolagenu, ali i hondroitin sulfatu. Oba sastojka ulaze u sastav lekova za artritis, jer jačaju hrskavicu, zglobove i tetive.

Govedji želatin za hrskavicu dokazano deluje i pomaže brži oporavak, naročito kod kolena. Sadrži kalcijum, magnezijum, fosfor i sumpor, veoma moćan sastav. Svi oni se lako apsorbuju, a ključni su za zdravlje kostiju i zglobova. 

Ovaj prirodni preparat podstiče oporavak atrofiranih mišića, što se dešava osobama koje usled bolesti dugo vremena ne ustaju iz kreveta.  Takode, želatin je odličan za sportiste koji naporno treniraju, jer sadrži mnoge aminokiseline koje će ubrzati njihov oporavak.

Za više informacija, posetite moju početnu stranu

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete me kontaktirati ovde ili direktno na mail: nenad8929@gmail.com

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.