Alkalna ishrana je spas - Nenad Jovanović alkalna ishrana

Alkalna ishrana je spas

0

Za optimalno zdravlje neka na vašem jelovniku bude 70-80 odsto alkalna ishrana, a svega 20-30 odsto namirnice koje imaju nisku ph vradnost

Današnja ishrana uključuje obilje prerađene hrane, mesa,mlečnih proizvoda, jaja, belog brašna, šećera i gaziranih sokova. Stoga nimalo ne čudi što većina ljudi ima kiselo stanje organizma.

To što je neka namirnica kiselog ukusa ne znači da doprinosi kiselosti organizma – često je upravo suprotno. Na primer, limun je ukusom vrlo kiseo, ali njegovom razgradnjom u probavi stvara se bazno stanje

S druge strane, slatkiši i meso, koji nisu kiselog ukusa, doprinose acidozi jer se njihovom razgradnjom u krv otpuštaju sastojci ili materije koje zakiseljuju organizam. Budući da je kiselo stanje organizma siguran put do brojnih bolesti, što pre uvedite promene u svoj jelovnik

Alkalna ishrana – Alkalnost organizma je preduslov za dobro zdravlje

Da bi vaš organizam mogao dobro da obavlja sve telesne funkcije, pH-vrednost telesnih tečnosti mora biti blago bazna. Ako pH-vrednost vaše krvi iznosi oko 7,3 vi ste zdrava osoba, a ako te vrednosti padnu ispod 7,0 imate kiselo stanje organizma. 

Na pH-vrednost utiče ne samo hrana, nego i razni procesi koji se odvijaju u organizmu – probava, disanje, izlučivanje telesnih tečnosti i drugi metabolički procesi.

Na primer, tokom probavljanja hrane, želudac luči hloridnu kiselinu, a gušterača – bazne bikarbonate. 

Ako dođe do poremećaja tih probavnih sokova, narušava se pH ravnoteža u vašem organizmu. To može rezultirati acidozom – kiselim stanjem, ili alkalozom – baznim stanjem organizma, koje je puno ređe.

Kiselost organizma vodi do pada imuniteta upalnih stanja i brojnih oboljenja. Može uzrokovati gojaznost i dijabetes, kardiovaskularne bolesti,osteoporozu, artritis, tegobe s mokraćnom bešikom i bubrezima.

Kiselosti organizma doprinosi i pušenje, te uzimanje farmaceutskih lekova, veštačkih zaslađivača i konzervansa.

 Kod kiselog stanja, organizam iz kostiju i vitalnih organa uzima važne minerale poput kalcijuma, kalijuma i magnezijuma kako bi neutralisao i izbacio kiselinu. A, to opasno ugrožava vaše celokupno zdravlje.

Simptomi “kiselog” organizma:

Povećanu kiselost organizma primetićete po promenama na usnama i u usnoj duplji. Simptomi su ispucali uglovi usana, kiselost pljuvačke, čirevi, učestale upale grla, osetljivost zuba na toplo i hladno. Promene su vidljive i spolja -suva kosa, tanki i lomljivi nokti, iritacije na koži.

Među čestim simptomima su razne iritacije oka, upala očnih kapaka, konjunktivitis.

Na probavnim organima kiselost se može manifestovati kao čir, gastritis,nadutost,povećana želudačna kiselina.

Mentalne i emocionalne promene uključuju gubitak interesa i motivacije, preosetljivost na zvukove, depresija.

Znakovi koji ukazuju na kiselost organizma: umor i nizak nivo energije, oslabljen imunitet, osetljivi desni i zubi, kratak dah i kašalj, išijas i ukočen vrat, glavobolja i pospanost, upale mokraćne bešike i bubrega, bolni mišići i zglobovi, lupanje srca, gojaznost i dijabetes, nakupljanje mlečne kiseline u mišićima, alergije i akne, rast gljivica u organizmu .

Ako ste se prepoznali u ovim simptomima, verovatno je vaš organizam kiseo. Ali, kako biste bili sigurni u to, možete da uradite analizu pH-vrednosti krvi i urina.

Kako vratiti organizam u balans?

Evo što bi trebalo da učinite kako biste smanjili kiselost organizma:

1. Pijte najmanje 8 čaša vode vode na dan

2. Pijte smutije od svežeg voća i povrća

3. Konzumirajte bademovo ili kokosovo mleko

4. Umereno vežbajte jer to doprinosi baznosti vašeg organizma

5. Smanjite unos mlečnih proizvoda, žitarica i prerađene hrane

6. Jedite više alkalnih namirnica ( Alkalna ishrana ), poput avokada, brokolija, kelja, celera, krastavca, spanaća, limuna, zrelih banana, badema, lubenica i što više salate.

Za više informacija, posetite moju početnu stranu.

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete me kontaktirati ovde ili direktno na mail: nenad8929@gmail.com

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.